tiistai 11. kesäkuuta 2013

Esittely

Hei ja tervetuloa seuraamaan uutta tarinaani Kaunialan elämää. Sain idean alkaa tehdä tarinaa Kaunialasta, joka on omasta mielestäni ollut aina hyvin kiinnostava naapurusto. Niinpä tässä teille esittelyosa seitsemästä perheestä, jotka asuvat Kaunialassa ja joiden elämää tulemme seuraamaan. Nauttikaa!
Tässä on pientä kuvaa Kaunialan naapurustosta tällä hetkellä. Kuten näette lähes kaikki perheet asuvat tutuissa taloissa enkä muuttanut muuta kuin Röyhkät omaan taloon perhevarastosta sekä Vanhaset asumaan Mukavaisten kanssa. Tein myös muodonmuutokset simien ulkonäköihin, mutta yritin pitää tyylin samana. Myös sisustuksissa on muutoksia. Aion pyrkiä siihen, että jokainen Kaunialan valmisperheiden sukunimi pysyisi elävänä eikä katoaisi.

*****


Perhe Goottila 


Kaunialan rikkaimman perheen Goottiloiden kartano. (anteeksi yökuva, kerkesi jo tulla ilta)
 
   Perheen isä Janus Goottila entisellä lookilla.

Ja Janus nyt muodonmuutoksen jälkeen. Janus on ulospäinsuuntautunut ja iloinen simi. Hän on saanut vanhanaikaisen kasvatuksen ja pyrkinyt kasvattamaan myös lapsensa samalla tavoin. Hänen vaimonsa Johannan katoaminen oli Janukselle kova pala ja hän tahtoisi selvittää, mitä tälle tapahtui. Johanna nimittäin on ollut hänen ensirakkautensa ja he rakastuivat toisiinsa jo hyvin nuorina. Avioliitosta Johannan kanssa syntyi siis kaksi lasta. Vaikka Johanna onkin vielä usein Januksen ajatuksissa niin silti hän on jo tavallaan jatkanut eteenpäin ja ihastunut syvästi nuoreen ja vaaleaan Terhakaisen Tiinaan. Janus ei pidä tyttärensä kihlatusta ja tarkkaileekin miestä, ettei tämä aiheuta tyttärelleen sydänsuruja.
Januksen tytär Cassandra Goottila ennen muodonmuutosta.

Cassandra nykyään uudella tyylillään. Cassandra on hiljainen ja salaperäinen nainen. Tämä saattaa johtua siitä, kun hänen äitinsä katosi ja hän jäi kolmestaan isänsä ja veljensä kanssa. Hän on perhetavoitteinen simi, joka luonnollisesti siis haluaisi naimisiin kihlattunsa Toni Lorulan kanssa. Toni vain ei tunnu haluavan samaa, mitä hän. Cassandra on kyllä kuullut Tonin naistenkaataja maineesta, mutta uskoo silti sokeasti olevansa tämän ainoa. Hän ei myös ollenkaan tiedä isänsä ja Tonin kylmistä väleistä.
 Januksen poika Aleksanteri Goottila ennen.
Aleksanteri muodonmuutoksen jälkeen. Pojan vanhemmat olivat jo iäkkäitä, kun hän syntyi. Ja kun vielä tämän äiti katosi niin Aleksanterin lapsuus ei ollut kovin hyvä. Hän käy sukujuuriensa vuoksi kallista yksityiskoulua, kuten hänen siskonsakkin aikoinaan. Mutta toisin kuin Cassandra Aleksanteri pitää koulun käynnistä. Hän pitää erityisen paljon logiikasta ja matikasta, joita harrastaa kotonakin.


Perhe Mukavainen
Mukavaisen ja Vanhasen perheen suuri talo.
Perheen isä Tapio Mukavainen ennen.Tapio vaatteiden vaihdon ja peilillä käynnin jälkeen. Tapio on menestynyt urheilu-uralla. Hän rakastaa vaimoaan, jonka kanssa on ollut jo kauan naimisissa. Silti romantiikkatavoitteisena siminä Tapion oli vaikea pysyä uskollisena kun huomasi perheen viehättävän taloudenhoitaja Katrin, kun vaimo alkoi olla yhä vähemmän kotona uransa vuoksi. Niinpä lopulta Tapio ei enää voinut hillitä itseään vaan syöksyi lopulta suhteeseen Katrin kanssa. Nyt hän tuntee olevansa kahden vaiheilla, rakastuneena kahteen naiseen, eikä tiedä kuinka selviäisi tilanteesta.Perheen äiti Elina Mukavainen, ennen tyylin uudistamista.


Ja Elina uudessa tyylissään. Toimelias ja ystävällinen Elina uskoo vakaasti ihmisten hyväntahtoisuuteen, minkä vuoksi hän ei siis usko, että hänen miehensä voisi pettää häntä. Nainen on kyllä huolissaan avioliitostaan, mikä on ollut väljähtänyt jo jonkin aikaa hänen kiireisen politiikan uransa ja lasten ongelmien vuoksi. Hänellä ei vain tunnu löytyvän aikaa enää miehelleen, jotta saisi avioliittonsa entiselleen.
Tapion ja Elinan tytär Anneli Mukavainen. 
 

Ja tyylin uudistamisen myötä. Anneli on kärsivällinen, vastuuntuntoinen ja suosittu tyttö. Hän on perheen kiltti lapsi, joka ei ikinä tekisi mitään vastuutonta. Hän ja hänen siskonsa ovat kaksoset, mutta heidän välinsä ovat todella huonot, koska Anneli ei voi ymmärtää vastuutonta siskoaan, joka joutuu aina ongelmiin. Jos hän ei laske siskoaan niin Anneli pitää paljon elämästään. Varsinkin, kun hän on alkanut nyt seurustella vaalean söpön Vähälän Tuukan kanssa. Hän ei vaan vielä täysin tiedä kehen on itsensä sotkenut.
Leena Mukavainen, ennen uudistusta.
 Leena nykyään. Leenan lapsuus on ollut vaikea, paljon vaikeampi kuin siskonsa. Hän on kärsinyt kiusaamisesta ja erilaisuudestaan jo lapsena eikä kukaan hänen perheessäkään tunnu välittävän hänestä. Niinpä hän on päätti ettei enää jaksa välittää muiden mielipiteistä ja saikin itsensä vielä enemmän vaikeuksiin tällä asenteella. Oikeasti Leena vain haluaisi muiden pitävän hänestä. Onneksi kumminkin hänellä on Timo, jonka kanssa hän seurustelee ja joka pitää ja välittää hänestä.


 Perhe Vanhanen(samassa taloudessa)

Elina Mukavaisen isä Hermanni Vanhanen ennen.
Hermanni muodonmuutoksen jälkeen. Hermanni on ollut taitava liikemies, hyvä isä ja melko luotettavana aviomies mikä on vienyt hänestä voimat. He muuttivat vaimonsa Hiljan kanssa tyttärensä luo odottamaan viikatemiehen tuloa vanhuuden vaivojen vaivatessa

Elina Mukavaisen äiti Hilja Vanhanen ennen.


Hilja Vanhanen nykyään. Hilja oli aikoinaan malliäiti ja hänen tyttärestä onkin kasvanut menestyvä ja kaunis nainen, joka huolehtii vastaavasti nyt heistä. Hilja ei tunne vielä olevansa kovin vanha ja yrittääkin huolehtia vanhemmasta miehestään parhaansa mukaan.


Perhe Röyhkä
Röyhkän perheen uusi koti. 
Perheen isä Jouko Röyhkä näytti ennen tältä.

Nyt tältä. Jouko on perheenisä, joka halajaa isoa perhettä itselleen. Toistaiseksi Jouko saa tyytyä vain yhteen lapseen, tyttäreensä Luluun. Joukolla ja tämän vaimolla Jutalla on hyvä liitto ja he ovat onnellisia. Muutettuaan takaisin vaimonsa kotikaupunkiin tuntuu kaikki uudelta hänelle vieraalla paikkakunnalla.
Perheen äiti Jutta Röyhkä aiemmin.


Jutta nykyään. Jutta unelmoi aikanaan jalkapallotähden urasta, mutta nyt hän on tyytynyt olla tyylikäs perheenäiti. Hän ei kumminkaan aio luopua unelmistaan, vaan aikoo sopivalla hetkellä lähteä tienaamaan perheelle rahaa ja itselleen uraa. Jutta on asunut aiemminkin Kaunialassa, sillä hän syntyi täällä ja hänen veljensä on Tapio Mukavainen, jota hän ei ole pitkään aikaan nähnyt.

Lulu Röyhkä ennen.


Lulu kampauksen ja vaatteiden vaihdon jälkeen. Koulussa Lulu oli jatkuvasti joutua pieniin vaikeuksiin, mutta kukaan ei huomannut sitä ikinä, koska hän oli liian suloinen ja kiltti ollakseen syyllinen. Kaikki pitivät hänestä, mutta nyt muutettuaan Kaunialaan Lulu tuntee itsensä yksinäiseksi, koska ei tunne ketään. Hän toivoisikin lisää sisaruksia, jotta ei tuntisi oloaan niin yksinäiseksi.


Perhe Haaveinen
Haaveisen perheen kotitalo. 
Perheen isä Taneli Haaveinen ennen muodonmuutosta.

Ja hän jälkeen muodonmuutoksen. Taneli tapasi vaimonsa Tanjan nuorena ja he rakastuivat ensisilmäyksellä ja päätyivät naimisiin, jolloin liitossa syntyi myös hänen ainoa lapsensa Timo. Elämä ei kumminkaan voinut olla liian onnellista, sillä kohtalo puuttui peliin ja Tanja menehtyi tulipalossa. Nyt surunmurtama Taneli kaipaa edelleen edesmennyttä vaimoaan, mutta toivoisi myös löytävänsä uuden rakkauden Cassandra Goottilasta, johon tuntee vetoa. Cassandra ei kumminkaan tunnu piittaavan hänestä enempää kuin hyvänä ystävänä. Taneli vihaakin Tonia, joka ei kohtele edes naista oikein, mutta silti on kihloissa Cassandran kanssa. Tähän asti Taneli on elättänyt itsensä ja poikansa maalaten tuntojaan paperille.
 
Timo Haaveinen ennen.

Timo Haaveinen nykyään. Elämä ilman äitiä on ollut vaikeaa, mutta päättäväinen poika on selvinnyt kaikesta mihin on ryhtynyt ja hän oppinut elämään itsenäisesti isän eristäytyessä. Timo seurustelee kumminkin Leena Mukavaisen kanssa, joka on auttanut häntä selviytymään ja ymmärtää häntä. Heidän suhteensa on vankka, vaikka tyttö saakin Timon välillä hankaluuksiin.


Perhe Lorula

Toni Lorulan poikamiesboksi.

Toni Lorula näytti ennen tältä.
Ja nyt uudella lookilla. Naiset pyörivät lakkaamatta Tonin mielessä. Rauhaa mielen myllerrykseltä tuovat vain nukkuminen ja urheilu. Tonilta löytyy monia naisia, jotka hän on saanut pauloihinsa. Hän tietää charmikkuutensa ja käyttää sitä viedäkseen naisilta jalat alta. Häntä kumminkin harmittaa se, että hän on joutui suostua häneen rakastuneen Cassandra Goottilan kosintaan myöntävästi. Hän ei haluaisi naimisiin, mutta koska naisen isä on Kaunialan vaikutusvaltaisin mies niin hänellä ei ollut muutakaan vaihtoehtoa, jottei hänelle kävisi huonosti. Toni ei silti aio lopettaa muita suhteitaan, vaikka onkin kihloissa vaan päinvastoin aikoo kaataa entistä enemmän naisia.


 Perhe Vähälä
Vähälän perheen pieni talo.
Perheen yksinhuoltajaäiti Raija Vähälä ennen.


Ja Raija Vähälä tyylin uudistamisen jälkeen. Raija on ystävällinen, joskus jopa liian ystävällinen. Hän meni naimisiin ensirakkautensa Joukon kanssa ja sai kaksi lasta. Ja juuri kun kaikki oli hyvin niin Jouko hukkui salaperäisesti uima-altaalla. Kun Raija tajusi jääneensä leskeksi hän erosi työpaikastaan pystyäkseen huolehtimaan pienistä lapsistaan. Varat kuitenkin vähenevät uhkaavasti, kun rahaa ei tunnu tulevan. Raija rakastaa lapsiaan ja tekee, mitä tahansa heidän vuokseen, vaikka Tuukan tilanne jo näyttääkin pahalta.
 Raijan poika Tuukka Vähälä ennen uudistusta.

  Tuukka nykyään. Tuukan kapinnallinen luonne saa hänet usein hankaluuksiin. Tuukka pitää kovis roolia yllään, mutta toivoo että hänen isänsä olisi elossa ja auttaisi häntä. Kuitenkin hän on keksinyt oman keinon kuinka auttaa äitiään. Nimittäin Kaunialaan sattuessa saattaa kuulla kuinka hänestä puhutaan "pikkurikollisena". Tuukka seurustelee kiltin Mukavaisen Annelin kanssa, mikä tuntuu kummalta huomioon ottaen heidän erilaiset luonteet.
Raijan poika Pentti Vähälä ennen.

Ja Pentti muodonmuutoksen jälkeen. Pentti on perheen kiltti, suloinen ja pieni poika, joka on äitinsä silmäterä. Hän yrittääkin kasvattaa Pentistä kunnon kansalaisen, sillä pelkää epäonnistuneensa esikoispoikansa Tuukan kanssa.


Perhe Terhakainen
Terhakaisten siskosten asunto.
Toinen sisarista Niina Terhakainen näytti tältä ennen.
Ja Niina nyt tyylin vaihdon jälkeen. Niina on kotoisin lämpimämmiltä mailta ja sieltä lienee peräisin myös hänen tulinen luonteensa. Hän pitää mausteisista ruuista ja kuntoilusta. Niina haalii miehiä itselleen, mutta hän tuntuu pitävän erityisesti Toni Lorulasta. Sisaruksilla on ollut paljon huonoa tuuria, sillä heillä on käynyt varkaita sekä Niina sai vasta jonkin aikaa sitten potkut entisestä työstään.
 Toinen sisko Tiina Terhakainen ennen tyylin vaihdosta. 
Ja Tiina nyt. Monet sanovat, että Tiina on varsin omaperäinen, mutta Tiina itse sanoo, että haluaa vain rikastua ja unelmoi kuuluisuudesta. Tiina on ollut jo kerran naimissa erään vanhuksen, Mikaelin kanssa. Kuitenkin pian naimisiin menon jälkeen mies kuoli ja Tiina sai miehen perinnön, jota ei kumminkaan paljoa ollut. Toivuttuaan yllättävän nopeasti puolisonsa kuolemasta, Tiina iski silmänsä toiseen vanhukseen, Janus Goottilaan.

*****

Siinä oli tämä esittelyosa. Toivottavasti piditte ja jäätte odottamaan ensimmäistä kunnon osaa. Minulla ei vielä ole selvillä tuleeko ensi osassa olemaan monen perheen tapahtumia, esimerkiksi kahden tai kolmen vai teenkö osat perhe kerrallaan. Mutta katsotaan mihinkä ratkaisuun päädyn :) 

17 kommenttia:

 1. Kiva idea! En itse ole koskaan jaksanut pahemmin pelata valmisnaapurustolla, mutta muiden pelaamana voisin niistä ihan hyvin kuvitella lukevanikin :) Muodonmuutoksista sen verran, että muutamat ovat varsin onnistuneita, omaan makuuni osa ehkä muuttui jo liiaksikin. Mutta jatka toki ihmeessä, minä ainakin seurailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on mukavaa että pidit ja jäät seuraamaan :) Ai, minä taas olen pelaillut ennenkin erityisesti Kaunialassa, mutta en ole törmännyt moneenkaan tarinaan, joka kertoisi valmisnaapurustoista. Ja siitä idea syntyikin :D Kiitos ja niin sehän on aina vähän makuasia mikä miellyttää kenenkin silmää. Itse päädyin tällä kertaa tämmöisiin muutoksiin. Kiitoksia kommentistasi! :)

   Poista
 2. Vaikuttaa kiinnostavalta! On kiva aina tietää, mitä joku muu on tehnyt tutuilla simeillä :) Jäisin mielelläni seurailemaan, mitä keksit simien pään menoksi :D Joten käviskö linkitys? Ja omaa tarinaani Hardwick Shorea saa toki tulla lukemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että kiinnostuit ja jäät seuraamaan :) Hehe niin kyllä minulla noita ideoita mielessä on pääkoppa täynnä ;) Joo linkitän mielelläni! Jos vastalinkittäisit minut myös? Ja pitääpä tulla tsekkaamaan tarinaasi. Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 3. Kiva idea, vaikka tässä esittelyssä ei tullut mitään uutta, jos Kaunialan perhekuviot tietää etukäteen. Vaikkapa jotain vihjeitä tulevista tapahtumista olisi kuullut mieluummin ;)

  Muodonmuutokset olivat sinänsä kivoja, mutta vähän tylsiä. Ne, joilla oli aluksi persoonallinen tyyli, ovat nyt samannäköisiä kuin muutkin. Annelissa ja Leenassa ei ole huomattavaa eroa enää :/ Cassandrastakin tuli ihan tavallinen.

  Vaikuttaa kyllä kiinnostavalta, jään seurailemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin useimmille ei varmaan tullutkaan uutta, koska keräsin suurimman osan tiedoista pelistä. Mutta ainakin kaikille kertauksena nämä tiedot :D Mutta jos on oikein tarkkana niin kyllä sieltä pieniä vihjeitäkin tulevasta löytää ;) Niin onhan nuo muutokset aika tavallisia, mutta omasta mielestäni monestakin simistä kuoriutui hyvinkin kaunis tai komea muodonmuutoksen jälkeen :) Ja tosiaan en halunnut Annelia ja Leena muuttaa liikaa erilleen toisistaan, sillä halusin kummallekkin saman malliset hiukset, mutta nuo vaatteet ovat kyllä aivan eri tyyliä kummallakin ja lisäsin kyllä Leenalle myöhemmin vahvempaa meikkiä. Kiitos kommentistasi ja kiva että jäät seuraamaan :)

   Poista
  2. Ja muuten haluaisitko linkittää tarinani? Linkitän myös sinut :)

   Poista
  3. Noo, eihän kaikkien välttämättä tarvitse olla kauniita tai komeita. Mutta kukin taaplaa tyylillään, vai miten sitä sanotaan ;)

   Linkitys sopii mainiosti ^_^

   Poista
 4. Whii, täähän vaikuttaa kivalta C:

  Oon ite kans aina tykännyt Kaunialasta, noista perheistä saa varmasti aikaan kivoja juonikuvioita :3

  Voisinpas jäädä seurailemaan tätä! Mites ois muuten linkitys? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii uusi seuraaja, ihanaa kun tykkäsit :) Joo kyllä niin niistä tuntuu saavan, kun mun simsvihkokin ihan pursuu juonikuvioita näiden perheiden varalle ;) Juu ilman muuta linkitän =) Jos linkittäisit tämän myös?

   Poista
 5. 3. kierros on alkanut Miss Simsissä! Tervetuloa äänestämään! :)

  VastaaPoista
 6. Usvis todella hieno idea. Sonulla varnasti tulevaisuudessa inspiroituu lisää ideoita tarinoihin.

  VastaaPoista
 7. Juu. Mullakin on se sims 2 ja 6 lisäosaa 8:sta. Ne on Matkoilla, Kauppa Auki, Yliopisto, Vuodenajat, Lemmikkielämää ja Yöelämää.

  Koska... mä oon tehny naapuruston, jonka hinta on 3 210 918 simoleonia. Chatatkaahan mulle sitten myös!

  VastaaPoista